Хасково

Сталево спря рейсовете на БДЖ, искат си надлеза на всяка цена

Протестът в СталевоЖителите на село Сталево тази сутрин спряха за десетина минути автобусите на БДЖ, извозващи пътници по линията Първомай – Димитровград. Второто гражданско неподчинение отново бе провокирано от липсата на надлез в проекта за модернизиране на жп линията Пловдив – Свиленград.

След построяването на релсите те ще бъдат оградени, а хората от селото ще бъдат откъснати от над 2 000 декара от най-плодородните си земи.

Протестът в СталевоПричината за липса на достъп е, че по проекта не е предвиден надлез, а само малък подлез, който според хората ще се пълни с вода и няма да е достатъчно широко, за да минават през него тежките машини.

Преди 20 дни кметът на селото Панчо Панушев е изпратил писма с искане за спешен отговор от Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Диалог обаче няма и въпреки предишния протест нищо не е направено по въпроса, коментира Панушев пред Haskovo.info.

По думите му протестите ще продължат и ако трябва хората ще обявят гладна стачка докато не постигнат исканията си. Днес представител на НКЖИ нямаше.

Протестът в СталевоОбричат ни на глад и мизерия, а синовете и внуците ни ще забравят какво е земята, категорични бяха протестиращите днес. За да стигнат до нивите си със селскостопанската техника, те трябва да заобикалят през съседното село Ябълково, което удължава маршрута с десетки километри.

Виковете „Искаме надлез!“ изнервиха част от пътуващите в спрените автобуси пътници. Някои от тях бързаха за болница, а други за работа. Повечето обаче подкрепиха протестиращите. Според тях също е недопустимо да не е помислено за достъпа на хората до земите им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
qnica
qnica
30.05.2011 16:36 16:36

iskame nadlez

Back to top button