Хасково

Италианчета друсат български хора в Хасково

Италиански и български ученици на хоротоДа играят право хоро се научиха днес десетте италиански ученици, които гостуват на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. В ролята на техни учители влязоха възпитаниците на Васко Димов от детски танцов ансамбъл „Южняче“

„В началото ми беше лесно, но като забързаха темпото не успях да смогна на ритъма„, разказа пред Haskovo.info 17-годишната Илярия, която все пак бе очарована от българския фолклор.

Пред италианските гости хасковските танцьори показаха една сценична реализация на Дунавски хоро и Копаница. Ръководителят на „Южняче“ Васко Димов разказа на италианските гости колко разнообразен е българският фолклор особено в най-голямата фолклорна област – Тракийската, в която се намира Хасково.

Haskovo.info припомня, че от вторник 10 италиански ученици от Професионалната гимназия за социални дейности „Елена ди Савоя“ в италианския град Л`Акуила са на посещение в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Визитата им е по проект „Да държим отворени вратите на нова Европа“, който се финансира от италианската община.

Илярия (в дясно)

Илярия (в дясно)
Италианците танцуваха с удоволствие

Италианците танцуваха с удоволствие

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button