Хасково

Представител на Върховния комисариат за бежанците към ООН в Хасково

Срещата на областния управител с Милагрос ЛейнесПредставителят на Върховния комисариат за бежанците към ООН Милагрос Лейнес се срещна днес с областния управител на Хасково Румен Данев и двамата разговаряха за състоянието на бежанските лагери в областта.

Госпожа Лейнес сподели, че за втори път посещава лагера в Пъстрогор, Свиленградско, и изрази своята надежда, че в скоро време отговорните за стартирането на обекта органи ще си свършат работата и лагерът ще заработи. Тя уточни голямото значение на обекта като транзитен център на бежанците, които сега се настаняват в центъра „Бусманци“ в столицата.

Милагрос Лейнес лично ще проведе едноседмично обучение на персонала преди лагера да отвори официално врати, съобщиха за Haskovo.info от областна администрация.

До няколко дни Държавната агенция за бежанците внася в Министерски съвет предложение България да стане страна, приемаща бежанци, които първоначално са получили закрила в друга страна, но поради различни съображения не могат да останат там. Очаква се ако това бъде прието до края на 2010 г. да стартира проект, по който в страната ни да бъдат заселени около 25 бежанци.

Представителят на Върховния комисариат за бежанците към ООН е на посещениe в областта във връзка с провеждан в Свиленград двудневен семинар на тема „Достъп до територия и до производство за предоставяне на бежански статут в България“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button