Хасково

Миков: Управляващите умишлено увеличават контрабандата на цигари

Михаил Миков и Емилия МаслароваУвеличаването на контрабандата на цигари е следствие от политиката на управляващите, заяви днес в Хасково бившият министър на вътрешните работи от БСП Михаил Миков. Според него това се прави умишлено от правителството.

Доказателство за увеличаване на контрабандата на цигари е, че приходите от акцизи са намалели драстично тази година. До това се стигна въпреки предупрежденията от експертите, заяви Миков. Според него стъпките, довели до тук, са увеличаването на акциза на тютюневите изделия и изискването магазините да се регистрират по ДДС. Така се отвориха много зони за „хората с торбичките“, които в повечето случаи продават изключително некачествени цигари, допълни Михаил Миков.

Според бившия вътрешен министър друга причина за увеличаването на контрабандата е заниженият митнически контрол и намалянето на позволеното за внасяне количество безмитни цигари.

На пресконференцията депутатът от Хасково Емилия Масларова обяви, че внася проект за изменение на кодекса на труда. Целта е майките да могат да ползват намалено работно време през първия месец, след като дадат децата си на ясла.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кака
Кака
10.05.2010 14:23 14:23

Вас пък кой ли ви въобще слуша…

гост
гост
10.05.2010 16:54 16:54

Тая трябваше вече отдавна да е зад решетките

Back to top button