Хасково

Арменка и белгиец влизат в часовете в езиковата

СрещатаКакво представлява „Европейската доброволческа служба“ разясни на учениците от езиковата гимназия Лиляна Попгеоргиева от Младежки център – Хасково. Възпитаниците на елитното школо разбраха, че в тази програма могат да участват младежи на възраст от 18 до 30 години. Те биха могли да бъдат доброволци както в страните от Европейския съюз, така и в западна Азия, за период от 2 до 12 месеца.

Евросъюзът поема пътните, разходите за храната и нощувките, както и джобните. „Това е изживяване, което определено ще помните цял живот„, бе категорична Лиляна Попгеоргиева. „Трябва само да имате желанието да се развивате и да се занимавате с доброволчески инициативи“, допълни още тя.

СрещатаНа срещата присъстваха и двама доброволци, участващи в  тази програма – Соня от Армения и Себастиан от Белгия. По думите им Хасково е град, в който учениците биха могли да се занимават с неща, които са едновременно полезни за вас и за обществото. Доброволците споделиха своя опит натрупан по време на престоя си в България.
Соня и Себастиан обещаха да посещават часове в гимназията.

Следващата среща на учениците с доброволците е на 22 май. Тогава на „Кенана“ ще се състои междукултурен пикник. „Идеята е тези срещи на открито да се превърнат в традиция“, сподели пред Haskovo.info Лиляна Попгеоргиева. Поканени да участват в пикника са ученици, деца от домове и доброволците по програмата „Европейска доброволческа служба“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button