Регион

„Сигнал“ закриват поетичните дни в Димитровград

Община ДимитровградТазгодишните лауреати на националната и международна литературна награда „Пеньо Пенев“ Екатерина Йосифова и Йоздемир Индже ще получат тази вечер отличията си на официална церемония в Димитровград. След награждаването двамата ще изнесат авторски рецитали.

В рамките на стартиралите вчера дни на поезията „Пеньо Пенев“ бе открита изложба на лауреатите на едноименната национална литературна награда. Тя се връчва вече 40 години на живи наши творци за приноса им в развитието на българската поезия, като решението се взема от комисия от специалисти, назначена от кмета на община Димитровград.

От 1970-та година насам носители на наградата „Пеньо Пенев“ са били майстори на мерената реч като Дамян Дамянов, Евтим Евтимов, Матей Шопкин, Любомир Левчев, Стефан Цанев, Валери Петров, Александър Геров, Христо Фотев и Павел Матев.

Двудневната програма на литературния форум в Димитровград ще завърши тази вечер с концерт на рок група „Сигнал“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button