Хасково

Фалстарт на делото за рекет срещу бившия зам.-шеф на НВМС

Леонид Лавчев в съда

В съда Лавчев отказа коментар

Хасковският окръжен съд днес не даде ход на делото срещу бившия заместник- генерален директор на Националната ветеринарната медицинска служба Леонид Лавчев. Той е обвинен за изнудване като длъжностно лице. През ноември миналата година Лавчев бе арестуван, след като шефът на ДВСК Хасково д-р Христо Вълчанов и собствениците на „Булмилк“ подадоха сигнал в полицията. От фирмата Лавчев поискал 2 000 лева, за да не им създава проблеми.

Причина за отлагане на старта на процеса за 10 юни стана технически проблем. Оказа се, че призовката заедно с обвинителния акт не са връчени на Лавчев заради сгрешен адрес. Въпреки това Леонид Лавчев бе в залата и съдия Кольо Димитров определи след заседанието документите да му бъдат връчени.

Ако престъплението бъде доказано Леонид Лавчев може да бъде осъден на лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба от 5 000 до 10 000 лева и конфискация на половината имущество.

Днес Лавчев отказа коментар пред медиите. През ноември той определи ареста си като саботаж срещу него, а обвиненията като скалъпени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button