Хасково

В Хасково всеки втори с цигара, 1/3 от учениците пушат

Image31% от учениците в Хасково пушат, сочи неформално анкетно проучване на РИОКОЗ – Хасково по повод „Световния ден без тютюнопушене“. Анкетирани са 200 човека. Половината от тях са ученици, а останалите работещи от различни възрастови групи. От общия брой анкетирани 47% пушат.

По повод Световния ден без тютюнев дим ученици от Финансово-стопанската гимназия в Хасково представиха презентация „Освободи се от никотиновата зараза! Аз не пуша! Последвай ме!“. Чрез нея младежите показаха колко вредно е тютюнопушенето и какъв е ефектът от изпушването дори само на една цигара. 

Демонстрацията бе направена с помощта на пластмасова бутилка пълна с памук, който символизира белите дробове на човека. След като цигарата свърши памукът беше пожълтял. След края на презентацията учениците се почерпиха с торта.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Д.Атанасова
Д.Атанасова
13.05.2010 19:57 19:57

Вредата от тютюнопушенето е доказана отдавна – ок , защо тогава продължават да засаждат нови реколти ?! Знам, че е доходен бизнес. Знам, че пушачите сами избират да се тровят. ОБАЧЕ аз не желая и мен да тровят ! Вместо тютюн садете билки ! Ограничете и броя на леките коли – не се диша на кръстовище в 17:00 – 17:30

Back to top button