Хасково

Плащат по една минимална за гледане на дете от дом

Зара КостадиноваТрудов договор на минимална работна заплата – това предлагат социалните в Хасково на онези, които се навият да станат професионални приемни семейства. Поне единият от родителите трябва да е безработен, обясни началникът на отдел „Закрила на детето“ Зара Костадинова

Освен 240-те лева семействата ще получават и допълнителни помощи. За отглеждане на дете до 7 години се дават 195 лева, за деца между 7 и  14 години – 225, а за младежи над 14 години – 265 лева.

Приемните родители ще бъдат обучавани. Те трябва да не са осъждани, да са здрави физически и психически и да разполагат с необходимото жилищно пространство.

Тези семейства се наемат за минимум 6 месеца. Ако децата и родителите си допаднат, професионалните приемни семейства могат да осиновят настанените при тях деца.

От началото на годината до сега в домовете в Хасково са настанени 10 деца от 0 до 3 години. Само през април 5 са вписани в регистъра за осиновяване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button