Хасково

Само 2 акта за тютюнопушене за 5 месеца, инспекторите били малко

Славка Хаджитенева

Славка Хаджитенева

Само 2 акта за тютюнопушене в нехранителни обекти са съставили инспекторите от РИОКОЗ – Хасково от началото на годината досега. Проверяващите са издали и 5 предписания.

Малкият брой глобени директорът на дирекция „Опазване на общественото здраве“ д-р Иван Александров обясни с кризата, заради която инспекторите в ръководената от него дирекция са само двама – един в Хасково и един в Свиленград.

По-затегнат е бил контролът през миналата година – сочат цифрите. Според статистиката актове през 2009-та са отнесли 16 нехранителни обекта.

В Международния ден без тютюнев дим младши инспектор Славка Хаджитенева от РИОКОЗ – Хасково съобщи за Haskovo.info, че от началото на годината само 6 жени са потърсили помощ в Кабинета за борба с тютюнопушенето към здравната инспекция. Най-младата е на 33, а на-възрастната – на 60. Всяка от пушачките е попълнила тест, с който се определя степента й на зависимост. На потърсилите помощ предлагаме консултации за лентичките „Nicotinell“ и таблетките „Tabex“ и раздаваме рекламни брошури, допълни Славка Хаджитенева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button