Хасково

12 000 хасковлии сами плащат осигуровките си за здраве

Офис Хасково на НАПБлизо 12 000 души от област Хасково са заявили досега, че сами плащат вноските си за здраве, съобщиха от приходната агенция.

От там напомнят, че трайно безработните, които не получават обезщетение от Бюрото по труда и студентите над 26 г., имат още 10 дни на разположение да подадат новите декларации за здравно осигуряване в НАП. 

От приходната агенция припомнят, че безработните, които получават социални помощи, жените в майчинство, пенсионерите и студентите, които не са навършили 26 години нямат задължението да подават тези декларации

По данни на НАП хората без здравни права в страната са се увеличили с над 18 300. Донякъде повод за това е, че немалко българи напускат страната, за да работят в чужбина през лятото. Причина обаче е и, че някои работодатели не подават коректно данни в НАП при прекратяването на трудови договори на свои служители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button