Хасково

„Св. св. Кирил и Методий“ стартират мултиетнически проект

Костадин Калъпов (в средата)Проект, насочен към адаптация на деца в мултиетническа среда, спечели хасковското училище  „Св. св. Кирил и Методий“, съобщи неговият директор Костадин Калъпов. Названието на проекта е „Училище мое, реално и вълшебно“. Той ще стартира през новата учебна година и предвижда повече часове по български език за децата от начален курс.

Междувременно  ОУ “ Св. св. Кирил и Методий“ завърши успешно стартиралия през октомври проект „Училище мое любимо“. Той включваше  извънкласни дейности в клубове по интереси, чиято цел бе да превърне училището в привлекателно място за учениците от различни социални групи.

Сред 17-те дейности в проекта бяха  зимен и пролетен приключенски лагер с ученици от 4 до 8 клас, оформяне на градина в двора на школото и ремонт на ограда, както и училищни тържества с участие на представители на различните клубове. 

„Хубавото на този проект беше, че даде възможност на децата да се изявят. Имаше ученици, които участваха в две или три дейности. Така 264 деца получиха поле за изява.“, коментира Калъпов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button