Хасково

Официално: Само градини 5, 18, 19 и 20 работят през лятото

Градината в кв. Ручока ще работи през лятото

Градината в кв. Ручока ще работи през лятото

Два месеца ще бъде ваканцията на детските градини в община Хасково, потвърди пред Haskovo.info директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Анна Йорданова. Ще работят само 4 градини. 

Това са ОДЗ №5 в кв. „Хисаря“, ОДЗ №18 в кв. „Ручока“, СДГ №19 в кв. „Република“ и ОДЗ №20 зад ОУ „Св. Иван Рилски“. 

„При избора на детските заведения сме се водили от това във всеки район на града да има дежурно детско заведение, в което има и млечна кухня. Направили сме проучване за 3 години назад бройката на децата да не надхвърля капацитета на избраните детски заведения“. 

ЗаповедтаАнна Йорданова подчерта, че ще бъдат приемани само деца на крайно нуждаещи се родители, които нямат друг вариант. Те ще удостоверяват това с документ от работодателите, че не могат да ползват отпуск в съответния период. 

Това се налага от една страна заради искането да бъдат изчистени всички неплатени отпуски до края на 2011 и заради факта, че държавната субсидия за община Хасково е орязана с още 15%, допълни Йорданова. 

„Знам, че това създава неудобства и стресови ситуации за децата, но за съжаление нещата имат и икономическа страна. Опитали сме се да бъдем максимално разумни„, подчерта директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
anna
anna
18.06.2010 1:56 1:56

Тази жена защо не си заведе детето в друга градина. Или нейните са големи и хич не и дреме как малките душички понасят такива премествания. Аман от глупави решения. Тази община за пореден път показа, че не мисли за децата си…

MIMI
MIMI
18.06.2010 11:33 11:33

Вместо детските градините, защо служителите в общината не излязат в двумесечен отпуск? Така и така
никаква работа не вършата, поне децата ни да
не са ощетени от това, че общината няма пари.
Сигурно ще са спестени повече пари.

МИМИ
МИМИ
21.06.2010 11:42 11:42

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОБЕЖДАВАМ ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ГРИЖЕ ЗА ДЕЦАТА !

Анонимен
Анонимен
21.06.2010 11:52 11:52

АНКЕТАТА Ще се увеличат ли ражданията в АГО Хасково след ремонта там? НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ

Back to top button