Хасково

Пращат писма до кариерите да не претоварват камионите с камъни

Областна администрация ХасковоПисма до собствениците на каменни и пясъчни кариери ще разпрати Областна администрация Хасково. В тях ще бъдат дадени препоръки да не се допуска претоварване на камионите, вземащи от тях материал.

Това бе решено днес на работна среща на областния управител с представители на лицензираните превозвачи и фирмите, извършващи превози за собствена сметка. Тя е инициирана от началника на областния отдел на ДАИ Хасково Антон Ставрев.

Поводът са многото жалби от кметове и граждани за системно претоварване на камиони и произтичащото от това рушене на пътната инфраструктура и предпоставките за сериозни инциденти. Проблемът се задълбочава особено в горещите летни месеци, когато при температури над 35 градуса тежките МПС въобще не трябва да се движат от 12 до 19 часа, поясни началникът на Пътно управление Живко Боговски. В разстояние само на един месец са направени над 60 акта за претоварване на камиони, като голяма част от тях са на фирми от Стара Загора и Гълъбово.

Днес областният управител Румен Данев се срещна и с представители на автобусни фирми, извършващи превози на пътници по линията Хасково – Димитровград, съобщиха от администрацията. Поводът за тази среща са многото жалби срещу таксиметрови превозвачи и нелицензирани автомобили, които превозват хора по маршрута без да имат разрешение за тази дейност. Обсъдено е поставянето на камери по проблемните спирки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mmm
mmm
19.06.2010 21:09 21:09

a za kariera ,,klokotnica ,, nqma aktove

Back to top button