Хасково

Хасковлийката Ваня Тонева стана шампионка в седмобоя

Иванка Тонева

Иванка Тонева

Поредно отличие в кариерата си завоюва хасковлийката Иванка Тонева от държавното първенство по лека атлетика в старшата възраст. Възпитаничката на клуб „Атлетик“, която е сребърна медалистка при жените, грабна шампионската титла в седмобоя със смазващо превъзходство над съперничките си.

В надпреварата в най-комплексната дисциплина Ваня натрупа актив от 4242 точки, с 600 повече от втората в класирането – Ива Александрова от ЦСКА

Друга надежда на родната атлетика – харманлийката Галина Николова се окичи с второ злато от шампионата. 16-годишната лекоатлетка, която победи в спринта на 100 м, демонстрира шампионска класа и в скока на височина. Възпитаничката на клуб „Хеброс“ преодоля 175 см в най-добрия си опит и не остави никакви шансове на съперничките си в сектора като доказа, че неслучайно спечели квота за първата лятна младежка олимпиада в Сингапур през август. Сребърната медалистка Гергана Минчева от Плевен скочи с цели 15 см по-малко.

Шампионката на диск в първия ден на държавното Григория Нанева грабна сребро на гюле. Харманлийката отстъпи единствено на Мариета Куцарова от Сливен и с 12,72 м се нареди втора в крайното класиране.

Въпреки че изпусна медал, ученикът от хасковското Спортно училище Петър Сарачев също се представи на ниво като зае 4-то място на копие с резултат 48,60 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mitko petrov
mitko petrov
01.07.2010 14:40 14:40

bravo na spotrnto… dano ima pove4e ka4estveni sportisti…. pojelavam mnogo uspehi… makar 4e sas tazi materialna bazi golemite uspehi za po4ti nevazmojnii… 🙂

Back to top button