Хасково

Данъчни проверяват „Гръцки дини от Любимец“

ДиниТърговци масово представят гръцки дини за любимчански. Испектори на НАП извършват проверки по този повод в София, където огромни количества дини се рекламират като българска продукция, а в повечето случаи са внос от Гърция и Македония.

Някои от псевдоземеделските производители на въпросната стока са посочили в декларациите си, че са придобили по 6 тона реколта от 250 квадратни метра земя.

Заради сериозните злоупотреби със селскостопанска продукция през лятото, а именно укриване на обороти, Националната агенция за приходите стартира денонощен данъчен контрол в осемте най-големи тържища в страната. Съвместно с МВР данъчните служители ще проверяват всеки камион, който влиза или излиза на територията на борсите. Присъствието на инспектори на НАП по стоковите тържища ще продължи до края на лятото.

Проверката на данъчните ще се осъществява чрез т. нар. постоянно наблюдение. Това е подход, при който служителите на НАП се легитимират и присъстват в търговския обект през целия работен ден в продължение на дни или седмици. Досегашната практика на НАП показва, че в дните на наблюдение оборотите на търговците се увеличават от пет до сто пъти.

След борсите в големите градове проверките на НАП продължават и в по-малките населени места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button