Хасково

Гърци и турци разгледаха монумента на Богородица

ДелегациятаГръцко-турска делегация от танцьори, музиканти и певци посети днес монумента на Св. Богородица в Хасково. Визитата им е по повод на тристранният проект “Седмица за приятелство” по програма „Трансгранично сътрудничество“ на ЕС, в който си партнират община Стамболово, гръцкия град Орестиада и турския Одрин.

Изпълнителите от трите балкански страни изнесоха вчера съвместен концерт в Стамболово. Освен посещението на най-високата статуя на Божията майка в света, участниците в проекта ще разгледат и експонатите в Регионалния исторически музей.

Част от турската групаТази вечер чуждестранните гости ще изнесат двучасов концерт пред хасковска публика на площад „Свобода“. В програмата им за утре е предвидена изява на димитровградска сцена.

„Не за пръв път съм в Хасково.Градът много ми харесва“, сподели за  Haskovo.info Чидем Атаз -танцьорка в одринския фолклорен състав „HOTEAD“.

Посещението на гръцко-турската делегация в България е втория етап на проекта. Миналата година участниците в него са били на фестивал в Одрин, а догодина партньорството им ще продължи с концерти в Орестиада.

Чидем Атаз

Чидем Атаз
Групата пред монумента

Групата пред монумента

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button