Регион

Задържаха двама нелегални гастарбайтери и семейство иракчани

Снимка МВР

Шофьорът на единия автомобил подал паспорта си с банкнота от 10 евро в него

Двама турски граждани, пребиваващи в страни от Европейския съюз са се опитали да прекарат незаконно свои роднини през границата, съобщават от МВР. Задържано е и семейство иракчани, преминало браздата край Свиленград с помощта на каналджии.

Вчера на ГКПП Капитан Андреево за влизане в страната пристигнал лек автомобил „Ленд Ровър“, управляван от 31-годишен турски гражданин. С него пътували жена му и трите им деца. Семейството имало разрешение за пребиваване във Франция. При физическата проверка на автомобила граничният полицай открил в багажника 26-годишен гражданин на Турция, покрит с одеяло, за когото се установило, че е брат на шофьора. Двамата мъже са задържани.

Към 23 часа снощи на пункта пристигнал от Турция микробус „Фолксваген“ с германска регистрация. Возилото управлявал 34-годишен турски гражданин, а заедно с него пътували жена му и четирите им деца. Семейството живеело в Германия. Проверяващият граничен полицай открил на пода зад втория ред седалки покрит с одеяла и дрехи 18-годишен младеж – племенник на водача. При поискване на документите шофьорът на автомобила предоставил само собствения си паспорт с поставена в него банкнота от 10 евро. Той и племенникът му са задържани. Жената и децата са настанени в специализирано помещение на ГПУ Свиленград.

Снощи преди полунощ гранични полицаи от мобилен пост за техническо и визуално наблюдение на ГПУ Свиленград забелязали петима души на българо-турската граница. Един от тях останал на турска територия, а другите преминали границата. Незабавно била сформирана оперативно- издирвателна група и два часа след полунощ четиримата са задържани на километър от село Капитан Андреево.

Нарушителите – двама мъже, жена и дете – са без документи за самоличност, представили се за семейство иракски граждани. Настанени са в помещенията за временно задържане на ГПУ Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button