Хасково

217 кандидат- митничари се борят за 5 места на Капитан Андреево

Началникът на Митница Свиленград Стефан Марашев преди началото на изпита

Началникът на Митница Свиленград Стефан Марашев преди началото на изпита

217 кандидати за поста „Младши специалист контрольор“ в Митница Свиленград се явиха на тест в сградата на УНСС Хасково днес. Общият брой на желаещите да работят на Капитан Андреево е бил 240. 23 от тях обаче не са представили необходимите документи и не са допуснати до втория кръг – тест за интелигентност.

Преминалите успешно днешния етап от конкурса ще се явят на събеседване, където всъщност ще станат ясни петимата, които ще бъдат назначени в митницата. След това им предстои обучение в София. Малкият капацитет на учебния център на Агенция Митници е и причината сега да бъдат заети само 5 от 17-те свободни места на Капитан Андреево.

Чакащите за изпита Кандидатите бяха лаконични в отговорите си защо искат да работят на митницата. Сред основните мотиви бе сигурната държавна работа. Заявиха, че не знаят какво се случва извън официалната част от работата там. Сред кандидатите има такива от Русе, София и Бургас.

Назначените на длъжността „Младши специалист контрольор“ ще започват със заплата от 500 лева, каза началникът на Митница Свиленград Стефан Марашев. Едва след 3 години ще могат да израснат в йерархията и да получат по-високо възнаграждение.

Вижте още за мотивите на кандидатите и какво ги предупреди шефът на митницата във видео репортажа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button