Хасково

ВАС потвърди: Петър Мидов с наказание заради Красьо Черния

Петър Мидов

Петър Мидов

Върховният административен съд е потвърдил наказанието на прокурора от хасковската окръжна прокуратура Петър Мидов, който бе понижен в ранг за срок от две години заради контакти с Красимир Георгиев – Красьо Черния.

Тричленен състав на ВАС е отхвърлил жалбата на Петър Мидов срещу решението от 18 февруари на Висшия съдебен съвет, с което му беше наложено дисциплинарното наказание.

В производството е установено, че в началото на месец юни и на 16.06.2009 г. – ден преди избора за административен ръководител на Окръжна прокуратура – Хасково, между Красимир Георгиев и Петър Мидов са проведени един изходящ и един входящ телефонни разговори с времетраене съответно 17 и 77 секунди, и две срещи.

Установено е, че Мидов се е запознал с Красимир Георгиев в началото на месец юни 2009 г. в присъствието на свои колеги и не е разговарял с него, а вечерта преди избора на 16.06.2009 г. срещата не е уговаряна предварително, а двамата са се видели в центъра на София случайно, разменили са телефоните си и са провели същата вечер два кратки разговора.

Съдът е констатирал, че в случая става въпрос за непредпазливи действия от страна на жалбоподателя, които обективно се изразяват в поведение, уронващо достойнството му, а не до опит за използване на лични контакти и ходатайство за кариерно израстване.

Когато запознанството на Мидов с Красьо Черния бе оповестено хасковсковският прокурор коментира пред Haskovo.info, че се е срещнал случайно с плевенския бизнесмен ден преди избора на окръжен обвинител и тогава той му е казал, че няма шансове за поста. Не е ставало дума за съдействие и не съм си помислял, че така може, заяви Мидов и допълни, че не вижда нищо компрометиращото при тези контакти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Krasio
Krasio
10.08.2010 16:00 16:00

I drug pat da znaesh- parite predi razgovorite

Анонимен
Анонимен
10.08.2010 16:56 16:56

БОКЛУК ДОЛЕН.

Back to top button