Хасково

Монтираха камери в ДАИ, ще дебнат кандидат- шофьорите на листовките

Камерите вече са монтираниПет камери, които ще дебнат преписвачи по време на теоретичните изпити, бяха монтирани днес в изпитния кабинет в Държавната автомобилна администрация – Хасково, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник на отдел „Контролна дейност“ Антон Ставрев.

Една от камерите е с микрофон и е поставена точно до бюрото на изпитващия, за да записва гласа му. Това засега е единствената зала в областта, която отговаря на новите изисквания за провеждане на теоретичните изпити.

Частните школи също могат да се лицензират, като специална комисия от София ще провери дали отговарят на изискванията. Според инструкторите обаче това вложение е много скъпо и ще са малко тези, които биха си го позволили.

Автоинструкторите вече са се консултирали с юристи по казуса дали кандидат-шофьорите имат право да откажат да бъдат снимани, коментира председателят на Регионалната структура на националния автоинструктурски съюз Валентин Пашов. Според тях кандидат-шофьорите не могат да откажат да застанат пред камерите, тъй като преди записването на курса те са били уведомени за условията и начина на провеждане на обучението и изпитите.

„Според адвокатите камерите на изпитите не нарушават конституционните права на курсистите. Същото е и при кандидат-студентските изпити и при матурите“, допълни още Пашов.

 Камери в ДАА  Камери в ДАА

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
денди
денди
14.02.2011 20:12 20:12

пак ще крадат пиявиците

Back to top button