Регион

350 000 кутии цигари имало сред бананите в спрения тир

Цигарите били скрити сред бананиПочти 350 000 кутии цигари са открити при щателното претърсване на задържания на граничен пункт Капитан Петко Войвода тир, съобщават от МВР. Както Haskovo.info писа, вчера камионът бе спрян за проверка на границата при влизане в България от Гърция.

По документи камионът превозвал банани от Гърция за Румъния. След проверка с инфрачервена телескопична система с камера е установено, че сред бананите има цигари. Камионът бе изпратен за щателна митническа проверка на ГКПП Капитан Андреево.

Установено е той е натоварен с 345 380 кутии цигари, без акцизен бандерол. Тютюневите изделия от над 50 марки били наредени в кашони, маскирани на последните два реда до вратата с банани.

Двамата гръцки шофьори са задържани заедно с камиона. Образувано е досъдебно производство от РУП Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Вчера сутринта полицейски патрул е задържал още 2 120 кутии цигари без бандерол. Те са открити в спрян за проверка лек автомобил Опел Вектра, управляват от 36-годишен хасковлия, съобщиха за Haskovo.info от областната дирекция на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button