Спорт

Григор на крачка от нова титла в Банкок

Григор ДимитровСамо една победа дели хасковския талант Григор Димитров от трета титла на чаланджър в кариерата му. Най-добрият ни тенисист при мъжете продължава да мачка съперниците си в тайландската столица и днес се класира с лекота за финала на втория турнир в Банкок от сериите „чаланджър“ с награден фонд 35 000 долара.

19-годишният хасковлия разгроми с 6:3, 6:4 четвъртия в схемата Го Соеда от Япония и утре ще играе за титлата срещу руснака Александър Кудрявцев, който е № 199 в света. Най-доброто класиране на 24-годишния жител на Санкт Петербург е от юли 2008-ма, когато е заемал 177-мо място в ранглистата на АТР.

Днешната победа на полуфиналите в Банкок донесе на Григор чек от 3 000 долара плюс 48 точки за световната ранглиста, в която сега е 146-ти. В момента хасковлията е най-младият играч в Топ 150 с 6 титли на турнири от сериите „фючърс“ и две на „чаланджър“.  Пет от титлите си Григор завоюва това лято под ръководството на новия си треньор Питър Макнамара. Досега първата ни ракета няма загубен финал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button