Хасково

Стихове и песни за Европейския ден на езиците

Осмокласниците

Осмокласниците

Песни и стихове огласиха хасковската езикова гимназия днес. Поводът бе Европейския ден на езиците – 26 септември, който по традиция отбелязват в елитното школо. 

Денят е обявен с решение на Съвета на Европа през 2001 година. Целта е да се насърчи ученето на езици от хора от всички възрасти и да създаде уважение към всички европейски езици, да се повиши нивото на многоезичност и културно разбирателство, каза учителката по английски език Нели Тенчева пред събралите се осмокласници. 7-те класа бяха подготвили стихове и песни, с които показаха какво са научили от началото на учебната година досега.

Впечатление на всички направиха певческите възможности на 8а клас, които изпяха 2 немски песни. Най-много аплодисменти получиха стихотворението на Робърт Бърнс, с което се представиха „зайците“ от 8в клас и на Антонио Мачадо, което изрецитираха момичета от испанската паралелка.

На финала на празника учениците бяха поздравени от техните учители, които им пожелаха успехи. Те припомниха, че за 40-та поредна година в езиковата гимназия звучат английски, немски, руски, а вече и испански език. Официалното честване на юбилея обаче ще бъде през май, съобщи заместник-директорът на гимназията Светлана Костадинова.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
KDg
KDg
24.09.2010 18:18 18:18

Zaiciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

KDg
KDg
24.09.2010 18:18 18:18

ooo Dzver

Back to top button