Хасково

Активисти на БДЗП броиха птици през уикенда

НаблюдениеНад 700 екземпляра на обикновения скорец преброиха в събота активисти на Българско дружество за защита на птиците в околностите на община Минерални бани, съобщиха от дружеството. Наблюдавани са още обикновен мишелов, малък ястреб, орехче, планинска стърчиопашка, горска чучулига. С това преброяване от дружеството отбелязаха за 16-ти път Европейските дни за наблюдение на птици.

Във втория почивен ден от БДЗП организираха информационен пункт на входа на парк „Кенана“.Посетителите на парка бяха запознавани с основни дейности във връзка с опазването на птичето богатство в страната с плакати, брошури, книги и стикери, посветени на редките видове. 

НаблюдениеОсновната цел на Европейските дни за наблюдение на птици е да се насърчат колкото се може повече хора да наблюдават птици докато се разхождат сред природата, обясниха от БДЗП. 

Събраните данни ще бъдат използвани, за да се изпрати послание към световните лидери за спиране загубата на растителни и животински видове на конференцията, посветена на опазването на биологичното разнообразие в Нагоя, Япония тази година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button