Регион

Карат болните от Ивайловград до Свиленград през Гръцко?

ГКПП Ивайловград - КиприносВъзможността пациентите от Ивайловград да бъдат транспортирани до Свиленград през новооткрития граничен пункт с Кипринос е била обсъдена вчера на заседание в община Ивайловград по повод готовността й за предстоящия зимен сезон.

Администрацията е поставила въпроса пред представители на полицията, пожарната и граничните власти по искане на ивайловградчани.

През зимата пътят от Ивайловград до Свиленград минава през връх св. „Марина“. Участъкът е труднопроходим и много често затворен за движение. „Не са редки случаите, в които се е налагало линейката да върви след снегорина„, коментира пресаташето на общината Диана Маркова. Тя добави още, че разстоянието до Свиленград през наша територия е над 60 километра, а през Гръцко – около 40, при това по равен път.

По думите на Маркова областният управител на Хасково Румен Данев е поел ангажимент да съдейства за реализирането на тази идея.

На срещата е бил поставен и въпросът как нашите линейки ще минават през Гърция като нямат зелени карти. „Според граничните власти това няма да е проблем, тъй като колите на Спешна помощ са със специален режим на движение и могат спокойно да преминават през южната ни съседка„, допълни още пресаташето на община Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nagal
nagal
12.10.2010 13:31 13:31

На срещата е бил поставен и въпросът как нашите линейки ще минават през Гърция като нямат зелени карти. Кви са тия глупости.Зелена карта се изисква само за страни които не са членове на европейския съюз,сиреч, както обича да казва Бат Бойко, ако минават през Турция тогава е необходима, ама през Гърция изобщо не се налага и да има.А това, че е със специален режим на движение не те освобождава от отговорност ни най малко, така, че се замислете какви некадърници управляват България.

Back to top button