Регион

В Маджарово избират „Дива и красива“ крава

Българско сиво говедоЖивотновъдно изложение на редки местни породи се провежда днес в Маджарово. По време на изложението животновъдите, отглеждащи застрашени от изчезване български породи, ще покажат най-елитните представители от своите ферми, съобщиха организаторите.

Ще бъдат показани Родопско късорого и Българско сиво говедо, Каракачанска овца и Каракачански кон, а експерти ще излъчат типичните животни. Ще бъдат представени и демонстрирани типичните белези на отделните породи.

В програмата на изложението е предвидена дискусия за породните и стопански характеристики на животните. Ще бъдат представени някои традиционни методи на отглеждане на животните и ще бъде демонстрирано ново съоръжение в помощ на фермерите – Корал, който позволява безопасно улавяне и манипулации с животните.

В ранния следобяд ще бъде присъден и приз „Дива и красива“ за крава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button