Регион

Община Свиленград финансира ВиК – Хасково за подмяна на канализация

Община СвиленградСлед ремонта на улица „Александър Стамболийски“ изцяло асфалтирани с  двупластово асфалтово покритие  са още две улици в централната част на Свиленград – ул. „Цар Симеон Велики“, бул. „България“ и площад „Свилена“, похвалиха се от администрацията.  

В момента се извършва павиране на тротоарите на ул. „Цар Симеон Велики“,  за да се осигури удобно придвижване на пешеходците от и до центъра на града. Подменят се бордюрите на улица „3 март“ и  работата ще продължи  по най-големия ремонтен участък  –  улица „Христо Ботев“ между пресечките от ул. „3 март“ до бул. „България“.

Късно поставен за решаване проблем с канализацията на ул. „3 март“ може да доведе до забавяне на ремонта там. С подписка до общината живущите на тази улица сигнализират, че канализацията им често се запушва и се налага периодичното и прочистване от ВиК. Проблемът не е бил подаден за разглеждане на публичните обсъждания по проекта, на срещите с експлоатационните дружества и фирмите или в Общинския съвет. Сега, ако се положи новата настилка, ще се стигне отново до разкопаването й.

Между 34 000 и 78 000 лева ще са необходими за частична или цялостна подмяна на канализацията на ул. „3 март“. Поради липса на средства във ВиК – Хасково тези пари ще трябва да бъдат отделени от бюджета на общината с решение на общинските съветници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.12.2010 14:16 14:16

Богата община бреййййййййй!!! Спонсор на ВиК Хасково. Най-напред им направи водопровода, а сега и канализацията! Само да не стане така догодина да се моли за пари и да фалира като Любимец!!

Анонимен
Анонимен
14.12.2010 16:33 16:33

„липса на средства във ВиК – Хасково“ . Ами много краде новия шеф Петко Стойчев бе !

Back to top button