Хасково

Община Маджарово ще разчиства сметище край яз. Ивайловград

СметищеОбщина Маджарово да ликвидира нерегламентирано сметище на брега на язовир „Ивайловград“ в района на местността „Червенока“ е предписала Регионалната екоинспекция. Мярката е предприета по време на съвместните проверки на РИОСВ – Хасково с представители на Басейнова дирекция – Пловдив и РДНСК през ноември и декември. РИОСВ – Хасково е съставила един акт за неизградено пречиствателно съоръжение

За два месеца проверяващите са инспектирали над  470 обекта в района на язовирите „Ивайловград“, „Кърджали“, „Студен кладенец“ и „Тракиец“. Проверените обекти на язовир „Ивайловград“ са малко над 150, а на яз. „Тракиец“ – 6.

Последващи проверки ще има през март и април, като тяхна цел ще бъде изпълнението на направените предписания, допълват от екоинспекцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button