Регион

Тютюнопроизводители блокираха Е-80 от Поповица до Хасково

ПротестътХиляди тютюнопроизводители блокираха международния път за Турция край хасковското село Горски извор. Въпреки че нямаха разрешение за протест, земеделците пробиха полицейския кордон и преминаха няколко километра.

Според тютюнопроизводителите днешният протест е спонтанен. Въпреки засиленото присъствие на активисти на ДПС хората са категорични, че в исканията им политика няма. Единственото, за което настояват, е трудът им да бъде оценен. Недоволството си те оформиха в декларация до парламента и правителството. В нея настояват изкупните цени да достигнат миналогодишните нива, да се осигурят национални доплащания, да се изясни схемата за плащане за референтния период и за бъдеща държавна подкрепа за сектора.

Макар да са наясно, че правилата за тютюна се променят, хората не разбит как ще оцелеят. А вината за положението търсят в депутатите.

Според властите броят на протестиращите днес е между 7 и 8 000. Движението по международния път бе възстановено едва след 17 часа. Тогава се оттеглиха последните протестиращи, които стигнаха пеша до Хасково.

Вижте атмосферата от протеста във видео репортажа

 Протестът  Протестът
 Протестът  Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button