Хасково

Съдът върна жалбата на кмета срещу намалената такса смет

Сесия, архивХасковският административен съд върна жалбата на кмета Георги Иванов срещу намалената от общински съвет такса смет. Мотивът – в жалбата си градоначалникът оспорва незаконосъобразността на 4 от 7-те точки от решението, а иска цялостната му отмяна.

Съдът даде 7-дневен срок на община Хасково „да реши дали жалбата касае цялото решение или само конкретни точки“.

Haskovo.info припомня, че на януарска сесия новото мнозинство в местния парламент намали такса битови отпадъци за 2011 година в Хасково близо 2 пъти. За жилища таксата падна от 3 на 1,5 промила върху данъчната оценка на имота, а за фирмените имоти – от 12 на 5 промила. 

Кметът на Хасково върна решението за ново разглеждане на следващата сесия на 4 февруари. Мотивът на градоначалника – несъответствие между новия размер на налога и приложената към решението план-сметка за приходите и разходите от такса битови отпадъци. Според изчисленията на администрацията приходите по новоприетата такса смет ще бъдат около 3,2 млн. лв., а посоченият размер в план-сметката е 6,1 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
самолета
самолета
01.04.2011 12:49 12:49

а защо съобщението е исчислено на 3 промила такса смет

Анонимен
Анонимен
14.04.2011 22:30 22:30

ПИТАЙ ТЪПАЦИТЕ ОТ ГЕРБ И ЗЛАТЮ ПИЧА

Back to top button