Регион

Намериха 30 000 таблетки и ампули с прекурсори за наркотици в автобус

28 910 таблетки и 1 000 ампули инжекционен разтвор, съдържащи прекурсори за производство на синтетични наркотици са задържани на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандните лекарствени продукти са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници. Той пристигнал на 18 юли на път за Румъния. Шофьорът и пътниците са обявили, че пренасят само личен багаж и стоки в нетърговски количества.

При извършената проверка обаче митническите инспектори открили в ръчен багаж и в найлонови чанти под задната седалка на автобуса общо 28 910 таблетки от два вида лекарствен продукт с основна съставка псевдоефедрин, както и 1 000 ампули инжекционен разтвор с ефедрин. Те били пренасяни от румънска гражданка.

47-годишната жена е обвинена от прокуратурата и й е наложена парична гаранция в размер на 5 000 лв., както и забрана за напускане на страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button