Хасково

Срещу катастрофите с листовки по безопасност на движението

Раздаването на листовките1000 листовки по безопасност на движението раздадоха днес доброволци от Младежки център и гимназията по механоелектротехника. Организатори на инициативата са Регионалната здравна инспекция, БЧК и Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. 

Днешното едночасово мероприятие, което се провежда на ключови кръстовища в цялата страна, е част от кампанията на ООН и Световната здравна организация за предотвратяване на пътно-транспортните произшествия. Целта е да се засили вниманието на хората върху безопасността по пътищата.

Днес за един час от 11 до 12 часа, доброволците раздаваха листовки на едно от най-натоварените кръстовища в Хасково до бившата Първа поликлиника.

В брошурата, която е насочена както за пешеходците, така и за водачите, организаторите припомнят едни от основните правила за безопасното движение по пътищата. За безпроблемното протичане на инициативата следиха и няколкото полицаи от КАТ.

Haskovo.info припомня, че за изминалата година на територията на Хасковска област са констатирани 191 пътно-транспортни произшествия.В тях са били ранени 225 души,а загиналите са 29.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button