Регион

Измамиха двама дядовци с 11 000 лева по телефона

Телефон, илюстрацияДве измами за общо 11 000 лева са станали вчера в Харманли и Любимец, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково. И двете са по познатата схема – катастрофа с близък, при което са необходими пари, за да се „потули“ делото.

Първата измама е в Харманли. 64-годишен мъж дал на мним „следовател“ сумата от 4 000 лева и 3 000 евро. 74-годишен любимчанин „олекнал“ с 1 200 лева. Измамникът поискал повече, но старецът нямал и дал последните си пари на непознатия.

И двете измами са станали в периода 13 – 14:30 часа, а парите са предадени в домовете на потърпевшите, които сами съобщили адресите си на измамниците.

Сигналите за това, че са измамени са подадени часове по-късно в полицейските управления, след като възрастните хора осъществили контакт с роднините си и се уверили, че са добре.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Свидетел
Свидетел
14.09.2011 19:43 19:43

Започнаха и друг вид измами-звънят по телефона в някой магазин,в който се продават ваучери за мобилни телефони,казват,че еди кои си ваучери се изтеглят от употре*а,тръгнала е специална кола да ги събира и накрая те замаяват да продиктуваш код за вкарване на ваучера в мобилния телефон.Така измамиха мои близки хора,в чийто магазин предлагат и ваучери.
Внимавайте и с фалшиви пари от по 20 лева!

Back to top button