Регион

В Свиленград рецитираха стихове на Балабанов за Деня на будителите

СвиленградСтихове на големия свиленградски поет Ивайло Балабанов рецитираха деца от  местните училища по повод Деня на народните будители в голямата зала на кметството. 

Изпълненията на учениците бяха оценени от самия Ивайло Балабанов като председател на журито.

Награди бяха раздадени в три възрастови категории – до 14 години, над 14 години и групово изпълнение. Освен енциклопедии, осигурени от общината, малките рецитатори получиха стихосбирката на Балабанов „Небесен гурбетчия“. Първа награда при най-малките заслужи петокласничката Соня Арнаудова, в категорията над 14 години – Росица Николова от ПГССИ „Хр. Ботев“,  в категория групи – възпитаниците на СИП по художествено слово в ОУ „Ив. Вазов“.  

Поетът Ивайло Балабанов е сред съвременните будители на България. Напоследък той стана много популярен сред младите хора, след като с петиция група членове на глобалната мрежа поискаха поетът да влезе в учебниците и с негови стихове да се открива учебната година в цялата страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button