Регион

Новият кмет на Симеоновград смята да уволни жена си и дъщеря си

СимеоновградКметът на Симеоновград Пейчо Стайков реши да уволни жена си и дъщеря си от общинската администрация. Въпреки че законът не го задължава градоначалникът решил да започне мандата си на чисто и да елиминира възможността някой да го обвини в субективизъм.

„От правна гледна точка има възможност да не прекратя трудовите им договори, но освен правната страна има и философски категории като етика, морал.“, заяви за Haskovo.info Стайков.

Симеоновград

Снежана Стайкова

Съпругата на новия кмет  Снежана Стайкова работи в администрацията от 29 години. Въпреки това тя е готова да се съобрази с решението на мъжа си. „Не е морално да останем тук, защото и самият колектив ще си мислят, че ние успяваме у дома нещо да носим, въпреки че никога не е било така. Аз съм кадровик, но никога не съм се месила в кадровата или финансова политика на общината. Може би и това ме е задържало.“, коментира съпругата на кмета. 

Готова да напусне работата си е и дъщерята на семейство Стайкови – Красимира. „Ще се регистрирам в бюрото по труда и ще си търся работа. И да не е в Симеоновград смятам, че ще си намеря работа.“, каза младата счетоводителка. Така майката и дъщерята вероятно ще се озоват на трудовата борса. И докато за Красимира ще бъде по-лесно, Снежана не е голям оптимист.

Симеоновград

Красимира Стайкова

Веднага след като кметът обяви намеренията си да се раздели служебно със съпругата и дъщеря си, той се изправи пред съпротивата на останалите служители в общината. „Не мисля, че това е редно, но в крайна сметка ние сме една малка община, кадрите не са чак толкова много, за да можем да ги пилеем“, коментира председателят на Общински съвет – Симеоновград Антон Петров.

След като чу аргументите на служителите си кметът обеща да преосмисли решението да уволни жена си. Дъщеря му обаче отива на борсата.

Вижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Случаен преглед
Случаен преглед
26.11.2011 17:19 17:19

От кои е тоя?

Back to top button