Регион

Почват къщата на Еленка и Васил Васеви от Бисер

Първа копкаСимволична първа копка на къщата на Еленка и Васил Васеви ще бъде направена утре в село Бисер, съобщават от Областна администрация – Хасково.

С това се поставя началото на работата  по изграждането на първите десет от общо 57 изцяло разрушени къщи в наводненото харманлийско село.

На символичната първа копка ще присъства вицепремиерът Цветан Цветанов и председателят на БЧК Христо Григоров. Водосвет ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Галактион.

Къщата на Еленка и Васил Васеви е сред тези, които не бяха съборени от стихията, но първият й етаж остана под вода. По-късно стана ясно, че трябва да бъде съборена, тъй като е построена от кирпич, който не може да устои на водата. Така броят на хората останали без къщи в селото се увеличи с десетки за няколко дни.

Първа копка

На 6 февруари баба Еленка бе изнесена от спасителите на ръце


Първа копка

Къщата на семейство Василеви първоначално устоя на стихията


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button