Регион

Откриха над 20 000 ментета при проверки на Капитан Андреево

20 725 текстилни изделия, спортни обувки и чанти с обозначения на световноизвестни марки са открити при проверки на товарен автомобил, 5 автобуса и лек автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“. Акцията е съвместна с Гранична полиция, ГДБОП, НАП.

Най-голямото количество недекларирани „маркови“ стоки е открито на 11 юни в товарен автомобил. Турският шофьор е декларирал, че превозва групажна стока от Турция за Австрия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка и в товарното помещение са установени 144 колета, съдържащи недекларирани текстилни изделия и спортни обувки. Открити са 13 434 спортни екипи, спортни долнища, тениски, както и 1 724 чифта маратонки, всички с обозначения на световни марки.

За контрабандно превозваната стоки срещу шофьора на товарния автомобил е съставен акт по Закона за митниците.

Поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост са задържани други 5 567 дрехи и чанти със знаци на регистрирани търговски марки.

Фалшиви стоките са открити при проверки на 5 автобуса и лек автомобил в периода от 5 до 8 юни. В багажното отделение на един от автобусите, който пътувал от Турция за България са открити 1 034 текстилни изделия, декларирани от един от пътниците. В други четири автобуса, с направление от Турция за Румъния, петима пътници декларирали общо 3 992, по-голяма част от които дрехи. 488 тениски, блузи, панталони и 53 чанти пък декларирал водачът на лек автомобил, пътуващ от Турция за България.

Всички стоки са задържани, а за случаите ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button