Спорт

82 състезатели на мотокроса, квалификациите започнаха

Квалификациите82-ма състезатели от 9 държави ще вземат участие в предпоследния кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос, който се провежда на мотопистата край Хасково.

На полигона днес вървят квалификациите за място на старта. В 5 от шест възможни класа водачите са български състезатели, похвалиха се организаторите. В класирането по нации страната ни е на първо място с аванс от 89 точки.

В клас 65сс водач е Хакан Хълми, следван от Момчил Иванов, а на трето място е представителят на Хърватия Никола Хранич.

При 85-кубиковите води Майкъл Иванов, с преднина от 64 точки пред Роберт Томпа от Румъния.  В клас MX2 борбата е между румънеца Джордже Кабал, представителят на Хасково Кристиян Кръстев и Георги Гочев.

Никола Йовчев е водач в най-големия клас MX1 с аванс от 42 точки. На втора позиция е румънският състезател Адриан Радута, плътно следван от Тодор Тотев.

В клас MX челната тройка е от български състезатели без всякаква конкуренция.  Николен Кушев е водач при MX ATV, на второ място е Разван Иримеску от Румъния, а трети е Мартин Аламуров.

Официалното откриване на състезанието е утре от 10:30 часа, а първият старт е насрочен за 11:00 часа.

Квалификациите Квалификациите
Квалификациите Квалификациите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button