Спорт

Доц. Димитър Димитров: Хасковските щанги си възвръщат доброто име

СъстезаниетоДържавно отборно първенство по вдигане на тежести за деца, кадети и кадетки, юноши и девойки и мъже и жени се провежда от днес в Хасково.

В продължение на 4 дни над 320 състезатели от 39 клуба ще премерят сили в зала Дружба.

„С този турнир приключва състезателната 2012 година, която определено е успешна за българските щанги„, коментира за Haskovo.info главният експерт от Българската федерация по вдигане на тежести доц. Димитър Димитров.

Хасково изживя една криза, но сега треньорът Живко Архондев постепенно възвръща доброто име на местните щанги. Надявам се, че в най-скоро време ще си върнете мястото, което имахте в семейството на националните щанги„, допълни още Димитров.

На Държавното отборно първенство Хасково ще се представи с 10 щангисти, които ще се включат в надпреварата при децата, кадетите, юношите, жените и мъжете. „Мая Иванова ще ни представи при жените. Под въпрос е участието на Савко Кътев при мъжете, тъй като е контузен, а му предстои тежко състезание във Франция“, коментира Живко Архондев.

По думите му почти всички хасковски състезатели имат възможност да вземат медали. „Ние не можем да се борим за отборно първенство, тъй като нямаме пълен отбор“, допълни още Живко Архондев.

 

Състезанието Състезанието

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button