Любопитно

Представиха книга с 60 разказа за Япония в Димитровград

Юлияна Антонова – Мурата представи снощи най-новата си книга „Хай Хай, Япония“ в препълнената зала на Туристическия информационен център в Димитровград, съобщават от общината.

„В книгата съм включила над 60 кратки разказа от ежедневието в онази далечна страна. Това са моите срещи с обикновени хора, докосващи със своята доброта, съпричастност и уважение. Разказвам всичко онова, което аз признавам като мои най-добри уроци, уроци за отношението на хората едни към други. Това са реални случки, които запознават читателя с японската традиция, обичаи, минало, съвременност, храна. Всъщност тези истории представят живия живот на японците без грим и без украса“, каза авторката.

Тя сподели, че това е второто й идване в Димитровград и за нея тези срещи са много емоционални. Публиката задаваше въпроси и попиваше с интерес разказите на писателката, която подчерта, че е впечатлена от града и той задължително е част от програмата й при обиколката из страната, когато пребивава в България.

КнигаКнигата „Хай хай, Япония“ отвежда читателя на вълнуващо пътешествие из страната на вишневите цветове и самураите. Това е четвърта част от поредицата на Юлияна Антонова – Мурата след „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан сан, Япония“. Всички те рисуват картината на една изключителна страна. Увлекателно преплетени и винаги чрез конкретна ситуация, историите показват японската традиция, обичаи, минало, съвременност, храна и всяка крие закодирано послание за доброта, човечност, съпреживяване.

Юлияна Антонова – Мурата живее и работи на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Дългогодишен дипломат, съпруга на японец, със семейство живеещо повече от 23 години в източноазиатската островна държава, Юлияна Антонова фино и деликатно разказва в кратки разкази за „страната на изгряващото слънце“. Избирана е за Посланик на българската култура, заради таланта й да превърне обикновената наглед случка в скъпоценно бисерче за всеки читател.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button