Водещи новиниЛюбопитно

Даряват химн на хасковско училище

Едно училище в община Хасково ще има свой химн благодарение на националната инициатива „Светилник 2024/2025: Музика – лъчи!“, съобщиха от „Музикаутор“ – българска организация за колективно управление на авторски права в музиката.

Четвъртото издание на „Светилник“ ще дари химни на 10 училища в 8 общини: София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Хасково, Смолян, Видин и Добрич. Школата могат да кандидатстват до 21 октомври.

Патрон на инициативата е Министерството на образованието и науката. Партньори са Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Народният театър „Иван Вазов“, БТА и БНР.

Идеята събира изявени композитори, аранжори, автори на текстове, съмишленици на каузата за развитие чрез музика, творчество, взаимодействие, отговорност и разбиране на ценностите, които изграждат и ни свързват в една устойчива общност.

Досега „Светилник“ е стигнал до 21 училища в 12 града в България, 1 305 учители и над 15 000 ученици. Сред авторите на школски химни са композиторът и певец Хайгашод Агасян, поетесата Надежда Захариева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button