Водещи новиниХасково

ВСС прие оставката на Миглена Тянкова като председател на хасковския съд

На нейно място беше избрана Милена Петева-Георгиева

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие единодушно с 11 гласа „за“ оставката на Миглена Тянкова като изпълняващ функциите председател на Хасковския окръжен съд.

На нейно място беше избрана Милена Петева-Георгиева, която досега беше заместник-председател на съда. Със същото решение Тянкова е преназначена за съдия в Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че на 2 октомври Тянкова съобщи на колегите си, че подава оставка, защото вече над 2 г. е изпълняващ функциите председател и не иска да бъде обвинявана, че заради нея се проваля избора на титуляр.

В поредния конкурс за избор на председател на ХОС участват заместник-председателят Милена Дечева и съдията в Районен съд – Хасково Иван Маринов.

През 2022 г. Тянкова беше избрана за член на Висшия съдебен съвет от квотата на съдиите, но все още продължава работата на стария ВСС.

Миглена Тянкова подаде оставка като изпълняващ функциите председател на ХОС

Избраха Миглена Тянкова за член на Висшия съдебен съвет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button