Любопитно

Хасковският клуб „Дива“ получи грамота от Палма де Майорка

С грамота от Международния фолклорен фестивал „Балканфолк – Майорка“ се завърна Танцовият клуб „Дива“ – Хасково.

Така любителите на родния фолклор с ръководител и хореограф Нина Василева сложиха успешно начало на новия си творчески сезон.

„Срещи на сцената с ритми и багри от Еквадор, Боливия, Китай, много български състави от чужбина, така ще запомним фестивала“, разказва Василева.

Фолклор„Незабравимо ще остане представянето ни. Палитрата на групи от България беше многоцветна – показахме фолклор от всички краища на България. Песни и танци огласяха два дни пространството около най-голямата катедрала на Майорка, стотици жители и гости на Палма де Майорка наблюдаваха дефилето на участниците във фестивала“, допълва хореографът.

ФолклорДомакините отсега канят хасковския клуб за следващото издание на Международния фест. „Дива“ е получила покана и за участие в честване на юбилея на международна радиостанция в столицата на испанския остров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button