Водещи новиниХасково

Разпределението на мандатите в Хасково: 3+2+1+1+1

Имената тепърва ще бъдат обявени от ЦИК след няколко дни

Разпределението на мандатите в новия 51-ви парламент от Хасковска област вече е ясно. Първите сметки показват, че то ще бъде по схемата 3+2+1+1+1.

Представители вероятно ще имат ГЕРБ-СДС, ДПС Ново начало, Възраждане, АПС и ППДБ. Без депутати от Хасково остават БСП, ИТН и МЕЧ и Величие, ако последните две формации влязат в парламента.

При 87589 действителни гласове в региона квотата за един депутат ще бъде 10948,63 гласа. Това на практика означава, че ГЕРБ получават 3 депутатски места. Двама представители ще има ДПС – Ново начало. По един депутат се падат на Възраждане, Алианс за права и свободи и ППДБ.

Възможно е при окончателното разпределяне на мандатите в страната някоя от формациите да изгуби последното осмо място. Това би могло да бъдат ДПС – НН, АПС или ППДБ.

Имената на бъдещите депутати също тепърва ще станат ясни. Първоначално от ГЕРБ-СДС това ще бъдат Делян Добрев, Георги Станков и четвъртия Иван Минев, който измества с преференции Иво Димов от третото място.

От ДПС – Ново начало вероятно ще бъдат избрани Делян Пеевски и Станислав Анастасов, който измества Танер Емин от второто място. И двамата обаче са кандидати и в други райони и ако избират да влязат в парламента от там, имената в Хасково ще бъдат други.

От Възраждане депутат ще бъде Георги Георгиев. АПС ще изпрати в парламента Мюмюн Мюмюн, а ППДБ – Асен Василев. И тук обаче може да има промяна, тъй като Георгиев е водач и в Кърджали, а Василев – в Пловдив. Ако изберат друг регион, на техните места биха влезли Даниел Леков и Катя Панева.

Вероятно разпределяне на мандатите от Хасково:

  • ГЕРБ-СДС – 3
  • ДПС НН – 2
  • Възраждане – 1
  • АПС – 1
  • ППДБ – 1

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button