Избори 2013

Деница Сачева: Можем да направим бизнес средата в България стабилна

СрещатаБизнес средата в България не е такава, каквато я искаме. За да се развива бизнесът, той има нужда от стабилност, заяви днес водачът на листата на ДСБ за Хасково Деница Сачева на среща с представители на бизнеса от областта, организирана от Хасковската търговско – промишлена палата.

„Това, което искаме да направим е, средата да се промени. Първо, защото имаме опит и второ, защото и нашите пари са тук и нямаме интерес да развиваме България като офшорен рай“, допълни Сачева. В тази връзка тя подчерта, че е много важно в какви политици ще инвестират българските граждани. „Хора, които приоритетно инвестират в апартаменти, нямат мислене „за“ гражданите и не се интересуват от бизнеса“, коментира водачът на листата на ДСБ за Хасково.

Срещата

Деница Сачева

Сачева подчерта, че самата тя е собственик и управител на малка фирма с 27 служители, която се занимава с PR и реклама. „Като стопански субект компанията ми изпитва същите трудности, като голяма част от вас. Ние също работим по търговския закон, плащаме осигуровки, имаме проблемите с кадрите и ресурсите и с хората, които постоянно напускат страната.

Имаме трудностите, които имат българските компании, свързани с обществените поръчки и също като вас срещаме доста трудности с оперативните програми на ЕС, тъй като виждаме, че целите, които са си поставили политиците с тези програми всъщност се разминават драстично с нуждите на бизнеса“, допълни Деница Сачева.

Срещата

Димитър Бъчваров

ДСБ предлагат редица мерки, които да подобрят бизнес средата в страната и да преодолеят тежката икономическа криза. „Ние сме оптимисти, че може да се излезе от тази криза, защото тя не е резултат на война или природно бедствие. Неправилната политиката ни е довела до това състояние“, заяви икономическият експерт Димитър Бъчваров, който е автор на икономическата програма на Демократи за силна България.

„Целта ни е да оставим ресурс в най-ниския сегмент, за да укрепим малкия и средния бизнес. Предлагаме въвеждане на необлагаем минимален доход“, обяви експертът. От ДСБ смятат, че това ще доведе до запазването на работните места и създаването на нови.

За едноличните търговци от партията на Иван Костов предвиждат да въведат облагане като при самонаетите лица, т.е. ставка от 10 на сто. От ДСБ предлагат още нулева данъчна ставка за корпоративния данък върху дела, реинвестиран в България, за да се предотврати изтичане на капитали от страната ни.

СрещатаПо повод високите държавни и общински такси, които много кратно надхвърлят реалния размер, от Демократи за силна България ще искат въвеждането на размера на таксите да се реализира в определени срокове в точно съответствие с реалния разход за тяхното извършване. Това ще се контролира от граждански корпус, който ще бъде съставен от представители на браншовите организации.

От ДСБ ще инициират още създаване на единен кодекс за държавните изискванията. Целта е в един закон да бъдат събрани всички изисквания, които министерствата предявяват към бизнеса. „Това означава, че ако някакво изискване не е вписано в кодекса, няма държавен орган, който може да го предяви, за да рекетира бизнеса“, обясни Димитър Бъчваров.

От ДСБ предлагат още да се въведе един гаранционен фонд за заплащане без забавяне при недостиг на средства на възложителя. Така общините и държавата няма да бавят разплащанията към бизнеса, а ще възстановяват взетите от фонда средства при първа възможност.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button