Избори 2013

ГЕРБ може да осигури висок икономически растеж на фирмите износителки

Среща на ГЕРБ в ДонидоГЕРБ може да осигури висок икономически растеж на предприятията от малкия и среден бизнес и най-вече на износителите на продукти с добавена стойност. Това каза водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев на среща си с ръководството и работниците на фирма „Донидо“ в Хасково, която изнася 90% от продукцията си.

Делян Добрев представи частта от програмата на ГЕРБ, която предвижда структурна реформа в Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия която да позволи на агенцията да проучва външни пазари, да намира конкретни контрагенти на българските фирми, да консултира компаниите по отношение на режима за износ.

Среща на ГЕРБ в Донидо„Предвиждаме преминаване на търговско-икономическите представители от МИЕТ в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и разширяване на функциите и задълженията на агенцията чрез законодателни промени. Ще подкрепим компаниите и браншовите организации да извършат маркетингови проучвания, да участват в международни изложения, за да могат да стъпят на нови пазари, каза Делян Добрев.

В следващите 4 години се очаква скромен ръст в икономиката на европейските пазари, докато бързо растящите икономики от трети страни се очаква да растат с над 7% всяка година. Българските фирми трябва да излязат на пазари като Бразилия, Индия, Китай и Япония,  допълни досегашният икономически министър.

Среща на ГЕРБ в ДонидоЩе насърчаваме фокусирано експортно ориентираните предприятия с безвъзмездна помощ за технологична модернизация и въвеждане на системи за управление на качеството, каза още водачът на листата на ГЕРБ Хасково и добави, че ГЕРБ ще работи за промяна в профила на износа, като  стимулира експорта на стоки с висока добавена стойност за сметка на износа на суровини и материали.

От своя страна собственикът на предприятието Йордан Вълчев подчерта, че голямо облекчение за фирмите, занимаващи се с износ е връщането на ДДС в срок от един месец, което е постигнато през последните години. Той благодари на досегашният директор на НАП Красимир Стефанов за коректно работещите структури на приходната агенция за възстановяване на ДДС. Вторият в листата на ГЕРБ в Хасково посочи, че при следващ  мандат ГЕРБ ще работи за връщане на ДДС в седем дневен срок.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button