Спорт

Отмениха два манша на мотокроса заради дъжда

МотокросС много дъжд и кал и само една сериозна контузия приключи шампионатът по мотокрос в Хасково. Дете е със счупен крак след като падна по време на състезанието в първите часове. Заради опасния терен два от маншовете бяха отменени.

92 състезатели от 8 държави взеха участие в V кръг от Европейския и IV кръг от Източно Европейския шампионат по мотокрос на пистата край Хасково.

Тодор Стоянов зае първото място в клас MX, в MX-40 първи се класира Николай Нанчев. Николай Йовчев е първи в първия манш на MX1, а вторият манш беше отменен. В MX2 Майкъл Иванов остана втори след румънеца Джордж Кабал. Иванов е втори и в MX2 – junior, а първи е Кристиан Ангелов.

Фактът, че имаме класиране и награждаване въпреки дъжда, означава, че всичко е наред и сме се справили по-добре от доста европейски държави, където състезанието щеше да бъде отменено, коментира в края на деня председателят на Организационния комитет за Gran Prix на България Румен Петков. Преседателят на Българската федерация по мотоциклетизъм допълни, че калта и дъждът само са доказали мъжеството на състезателите, които са се представили блестящо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button