Спорт

Енгин с бронз от „Македонски бисер“

Енгин ИсмаилХасковският национал Енгин Исмаил грабна медал от международния турнир по борба „Македонски бисер“. Надпреварата се проведе през уикенда в Скопие, а освен домакините в схватките участваха състезатели от 8 страни – Унгария, Румъния, Молдова, Армения, Русия, Албания, Сърбия и България.

Възпитаникът на хасковското Спортно училище, който миналата година стана вицеевропейски шампион за кадети, се пребори за бронза в категория 74 кг свободен стил. Борците от националния ни отбор завоюваха общо 6 отличия от турнира в македонската столица, който е важна проверка преди европейското първенство за кадети в черногорския град Бар от 18-ти юни.

Бронз за хасковския клуб „Ангел войвода“ спечели прeз уикенда и Мохамед Мохамед. Той стана трети в категория + 85 кг свободен стил на провелия се в Разград държавeн шампионат за момчета. Младите надежди на „Димитровград“ си тръгнаха със злато и две сребърни отличия от първенството, в което премериха сили 275 участника от 39 клуба в страната. В най-оспорваната категория – 53 кг. шампион стана Веселин Петров. Той стигна до титлата като не позволи на съперниците си да вземат техническа точка – похвалиха се от клуб „Димитровград“.

Още двама техни възпитаници се бориха на финал, но останаха със сребърни медали – Иван Янков при 42-килограмовите и Митко Бонев в категория 47 кг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button