Хасково

Приключи обследването на опасните сгради

Опасни сгради 25 потенциално опасни сгради са регистрирани към този момент експертите от община Хасково. 15 от тях вече са съборени, а останалите 10 са в процедура на изясняване на собственост, констатиран съдебен спор, невъзможност за връчване на предписания поради отсъствие на някои от собствениците и др.

Това стана ясно от провелото се днес заседание на общински и областни експерти с представители на РДНСК, Гражданска защита, ОД “Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението.”

Провелата се днес работна среща е във връзка със  заповед на Заместник министър председателя и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем, която с указания определи срокове за обследването на сградите спрямо броя на жителите в съответната община.

Съгласно нормативната уредба производството по установяване на потенциално опасните сгради или застрашените от самосрутване такива, както и самото издирване на собствениците им се извършва от кметовете на населените места.

13 опасни сгради са регистрирали  от своя страна експертите от Граничен сектор Елхово.
По една опасна сграда е регистрирана на територията на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Капитан Петко войвода. Поради неопределен институционален собственик  на тези обекти, следва Областният управител да изпрати молба-искане до Министерството на регионалното развитие и благоустройство за изготвяне на становище и изпълнение на предписанията.

Проверките във всички общини от област Хасково вече приключиха.

Предстои да се  изготви картотека с потенциално опасните сгради, застрашени от самосрутване и вредни в санитарно – хигиенни отношения сгради  за област Хасково, която ще бъде изпратена  на Министър Емел Етем.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button